‹ назадначало 20.11.2017
 

Спектакъл на танцова формация „Петлите” във връзка с деня на толерантността


 Във връзка с превантивните кампании на МКБППМН-Айтос, отнасящи се до толерантното и безконфликтно общуване, Ви каним  на 24.11.2017г. от 18 часа в Народно Читалище „Васил Левски 1869” гр. Айтос на представянето на постановката „Циганка” на танцова формация „Петлите”,. Чрез своя безспорен талант, малките актьори от „Петлите” ще ни накарат да се замислим за своето поведение спрямо по-различните от нас.
 “Циганката” - красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник. Такава ли я виждаме ние днес? Можем ли да я приемем като равна, можем ли да бъдем приятели, можем ли да я обичаме? Това са част от въпросите, които задават младите танцьори в най-новия си спектакъл.
 Младо момиче - циганка, попада в танцова трупа с единственото желание да стигне до голямата сцена и да покаже своите умения. Още щом влиза в репетиционната зала усеща атмосферата на уют и топлина. Всички в залата се като едно семейство - щастливи и усмихнати. Малко по-късно обаче момичето усеща, че е невидима за останалите - никой не я забелязва и не й обръща внимание.
  Когато всички отиват да празнуват рожден ден, никой не я кани да се присъедини. Останала сама, тя разбира, че само защото е с различен цвят на кожата не може да бъде една от тях... Да се откаже или да се бори в името на голямата си любов - танца? Ще се намери ли някой да я приеме такава каквато е? Ще види ли някой колко красива, магнетична, непокорна и изящна е всъщност? Отговорите на всички тези въпроси ще получите на финала на спектакъла.

ВХОД СВОБОДЕН!Галерия