‹ назадначало 28.04.2017
 

„СПАСИТЕЛЯТ” отново бе в Айтос


На 27 април в НЧ "Васил Левски 1869" гр. Айтос със съдействието и финансовата подкрепа на Община Айтос и МКБППМН-Айтос учениците и жителите на града имаха възможността да се насладят на прекрасната актьорска игра на артистите - Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов в съвременната пиеса "Спасителят" от Валентин Балабанов.

Театралната постановка е създадена в рамките на образователна програма „Анти дрога“, със съдействието на Национален център по наркомании и с подкрепата на МОН. Насочена е към младежката аудитория, с цел превенция на употребата на психоактивни вещества.

Чрез средствата на театралната игра, на зрителя се показва нелеката история на едно момиче на 18 години, което е станало наркозависимо по най-прозаичния начин – да опита, да не бъде различна от другите…. В представлението се разказва и за безкрупулността на наркопласьорите – за тях чуждия живот няма стойност, а трагедията на героинята Нели и такива като нея са само средство за нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да измъкнат Нели от лапите на наркомафията.

Учениците можаха да видят как от капана на наркозависимоста трудно се излиза, тъй като съществува двойна зависимост – зависимост към дрогата и зависимост от пласьора. Коя зависимост е по страшна  и от коя по-лесно може да се измъкне човек..... над тези теми можеха да се замислят зрителите.

След спектакъла Ивайло Захариев проведе непринудена, приятелска дискусия с младежите по темите на представлението. Актьорът е граждански ангажиран с проблемите, свързани с превенция на наркоманиите и подкрепя много инициативи за ресоциализация на зависими младежи.

Ивайло Захариев се обърна към пълната зала и със съвета, че за да изживее пълноценно живота си всеки би трябвало да осъществи мечтите си, а наркотиците единствено биха възпрепятствали тяхното осъществяване.

„Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!“ тази мисъл на Антоан дьо Сент Екзюпери ни напомниха актьорите и че нашият живот е в собствените ни ръце и не бива доброволно да го предоставяме в ръцете на другите.

 

Още снимки : „СПАСИТЕЛЯТ” отново бе в Айтос

 

 Галерия