‹ назадначало 03.05.2018
 

Обучение на ученици от Областен съвет по наркотични вещества


 На 30.04.2018г. представители на Областния съвет по наркотични вещества гр. Бургас по покана на Община Айтос бяха в Айтос и проведоха 3 обучение с ученици – с два 8ми класа от СУ „Н.Й.Вапцаров” и с ученици от 10-11 класове на СУ „Христо Ботев” и ПГСС „Златна нива”
Обучението премина по нетрадиционен и провокативен начин, тъй като във фокуса на проведените дискусии и изиграни игри бе ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЕ. Обучаващият екип си бе поставил за цел да покаже на учениците, чрез ролите в които те влизаха, че от различна житейска позиция могат да се вземат различни решение, но винаги тези решения влияят  и на други хора – на нашите близки, на нашите колеги, съграждани, подчинени, пациенти, на хора които разчитат на нашия професионален капацитет.
 Г-жа Росица Димова – председател на ОСНВ гр. Бургас обяви, че плашещи снимки на наркозависими или лекции за състава на различните наркотични вещества, няма да представя, защото всички са достатъчно пораснали и можещи да търсят информация - и от интернет и от безбройните статии  и книги по представената тематика.. Това което иска е младите хора да мислят, когато вземат непознатото вещество /тъй като вече  и дилърите, все по-рядко знаят какво точно предлагат/ и да знаят, че тяхното решение или липсата на такова /когато се оставиш по течението или мисленето на група/ може да бъде фатално, но фатално ще е не само за тях, но и за всички онези, които ги обичат – семейство, приятели и т.н.
Тъй като интересът бе изключително голям и не можаха да се включат в обучението всички ученици, които имаха желание, предстои да се определи втора дата за ново гостуване на г-жа Димова и нейните колеги в гр. Айтос

 

Още снимки : Обучение на ученици от Областен съвет по наркотични веществаГалерия