‹ назадначало 25.04.2019
 

Община Айтос, МКБППМН има удоволствие да покани всички желаещи деца и ученици на новата постановка за сезон 2018/ 2019 г. на Драматичен театър Търговище „Лоши деца”


  В опит да отговорим на наболели въпроси, ние Драматичен театър Търговище, създадохме спектакъл, ориентиран към младите хора, техните родители, учители, психолози и всички, които искат да задават въпроси и да търсят отговори.Произшествие в училище. Група ученици завързват и малтретират съученичката си. Версиите на участниците силно се различават.Пиесата на румънската авторка Михаела Михайлов цели да изкара документалната история от ежедневния новинарски поток и да я подложи на анализ. През подчертана театралност тя възстановява пътя на Момичето до произшествието и се опитва да проясни скритите причини, които са го предизвикали. Ирония и хумор не липсват в тази игра на Ума и Въображението – те ни помагат да мислим по – добре.
  Нашият спектакъл стъпва върху въпроса „ Кое в Човека поражда Насилието?” и вярата, че ако има Диалог между Ученик, Учител и Родител може би ще успеем така да коригираме разбирането и поведението си, че да бъдем по- добри хора.Галерия