‹ назадначало 20.03.2017
 

"Народните будители и аз" - VIа клас ще представя "Ботев" на общинския кръг


VІа клас ще представя СУ "Христо Ботев" в общинския кръг на състезанието "Народните будители и аз", което се провежда по инициатива на Ротари клуб - Айтос. Три айтоски училища приеха предизвикателството да издирят и съберат факти от живота и делото на поне един велик българин и народен будител. "Проектът, в който главна роля играе ученикът и неговата паралелка, цели връщане на националното самочувствие и възпитаване на младото поколение в дух на патриотизъм", коментира целите на проекта президента на Ротари - Айтос инж. Тодор Тодоров. Важно изискване е представянето на значимите български личности да е изчерпателно и да съдържа достоверни исторически факти. Учителите по история и литература също се включват в инициативата като следат процеса и са в помощ на учиниците при подготовката на информацията. Наградата за победителя на общинския кръг е екскурзия до историческа забележителност.

Тече първият етап на родолюбивото състезание - надпревара между класовете по училища. Победителите от всички учебни заведения ще се състезават на общинско ниво. Участие в състезанието в СУ "Христо Ботев" взеха учениците от шестите класове.
Победител в училищното ъсстезание стана 6 „а” клас, като учениците бяха избрали да представят интересни подробности от живота и революционната дейност на Апостола на българската свобода - Васил Левски. На второ място се класира отборът на 6 „б” клас, на трето - 6 „г” клас, и на четвърто място - 6 „в” клас. 

 

 

Още снимки : "Народните будители и аз" - VIа клас ще представя "Ботев" на общинския кръгГалерия