‹ назадначало 20.03.2017
 

„Народните будители и аз”


На 15.03.2017г. премина училищният кръг на състезанието „Народните будители и аз” в СУ „Н.Й.Вапцаров”. За него учениците от 6-тите класове с голямо внимание, желание и старания бяха подготвили биографиите на Васил Левски, Георги Раковски и Христо Ботев. Изключително оспорвано бе избран най-добрият отбор, тъй като подготовката на всички ученици бе на много високо ниво. Отборът който ще представлява училището на общинския кръг ще бъде VIa клас с биографията на Васил Левски. На второ място с изключително малка разлика остана VIв клас с биографията на Христо Ботев, а на трето място бе отборът на VIб, които бяха подготвили биографията на Георги Раковски. Всички ученици получиха грамоти за участие от директора на училището.

ОУ „Атанас Манчев” също излъчиха своя победител, който да представлява училището на общинския кръг от състезанието организирано от Ротари клуб Айтос с подкрепата на Община Айтос и това е VIIа с биографията на капитан Петко Войвода, който на 13.03.2017г. е победил VIIб с будител Васил Левски.

Общинският кръг от състезание „Народните будители и аз” е планирано за 04.04.2017г. Нека всички участници имат късмет и да продължават със своя интерес храбрия и смел живот на значимите български герои!

 

 

Още снимки :  Народните будители и аз”

 

 

 Галерия