‹ назадначало 26.02.2020
 

Награждаване на ученици участвали в конкурса за изработване на дипляна/брошурана за безопасен интернет


На 21.02.2020г. кметът на бощина Айтос награди всички 25 участници, представили 21 авторови брошури/дипляни по зададената тема. За всички нас бе удоволствие да видим, че много млади хора показаха загриженост да създадат една сигурна и защитена среда за развитие на своите връсници. По конкретния повод за този конкурс бе датата 11 февруари, когато отбелязахме денят за безопасен интернет.  Интернет е чат от нашето ежедневие, чрез  него ние се свързваме с приятели, семейство, колеги. Чрез интернет имаме достъп до всякакъв вид информация, чрез интернет учениците подготвят проектите, които им възлагат учителите, чрез интернет пазарим, работим и се забавляваме.  Но наред с безспорните ползи,интернет дава възможност на хора с престъпно мислене лесен и анонимен достъп до много жертви, които зад дисплея и мониторите на своите мобилни устройство, намирайки се на удобно и безопасно за тях място, не си дават сметка за опасностите, които ги дебнат.

Водени от идеята, че ние от МКБППМН трябва да запознаваме и напомняме за рисковете сред подрастващите обявихме конкурс на за изработваме на дипляна/брошура свързано с опасностите в Интернет и начина да се предпазим.

  Търсейки оригинални идеи и давайки възможност  информацията да е подбрана и презентирана по съвременен начин, предоставихме възможност учениците да създадат нещо за своите връстници. Ние вярвахме, че ще получим интересни, пречупени през тяхното мислене идеи презентирани по съвременен начин. В края на обявения срок получените дипляни и брошури надминаха всичките ни очаквания и като брои участници, и като начин на изработване,и като поднесена информация. Нашата задача да изберем един вариант, който да отпечатаме се оказа невъзможна. С всяко отваряне и изчитане се откриваха нови теми, които да бъдат споделени. В крайна сметка се спряхме на 4 дипляни,които ще бъдат предложени на печатница за издаване. Надяваме се в печатницата да успеят да запазят и изпълнят авторската замисъл. Тъй като в ученическите работи, които получихме притежаваха уникална авторова идея, пролича вложеното  желание и старание, кметът на община Айтос лично награди всички 25 участника с грамоти и награди. Учениците си тръгнаха удовлетворени, мотивирани и търсещи й следващи конкурси, в които да покажат своя потенциал.

 

 Галерия