‹ назадначало 30.05.2018
 

Конкурс за есе на тема „Цигарата – приятел или враг”


 Изтече срокът в който желаещите ученици можеха да представят своите есета на тема „Цигарата – приятел или враг”в МКБППМН- гр. Айтос.
Това е вторият конкурс организиран от Община Айтос МКБППМН по тази тема свързан с 31 май  „Световен ден без тютюнев дим“.
Радва ни много факта, че интресът на учениците се е повишил. През 2017г. се включиха  32 ученика,  представители на 6 училища от община Айтос с 41 карикатури по темата – изключително разнообразни и креативни.
Тази година учениците взели участие с писане на есе са 42, разделени в две възрастови категории. В първата възрастова група участие взеха 20 ученика от 5 училища на територията на община Айтос, а във втората група са участвали 22 ученика от три училища от град Айтос.
На сайта на МКБППМН гр. Айтос ще бъдат качени и деветте отличени есета в категориите, както следва:

Първа възраства група:

I мястоДуйгу Нуман – училище СУ „Н.Й.Вапцаров” VIII”А” клас

II място – Марияна Тасева - училище СУ „Н.Й.Вапцаров” VIII”А” клас

III място – Десислава Новкова - училище СУ „Н.Й.Вапцаров” VI”В” клас

                  - Мариела Калушева - училище СУ „Хр. Ботев” VIII”В” клас

Втора възраства група:

I мястоДуйгу Касимова – училище СУ „Хр.Ботев” IX”А” клас

               -  Кристиян Киряков - училище СУ „Хр.Ботев” X”А” клас

II място – Наазан Яшар - училище СУ „Н.Й.Вапцаров” XI”Б” клас

III място – Росица Петрова - училище СУ „Н.Й.Вапцаров” XI”А” клас

                  - Елиф Сабри - училище СУ „Н.Й.Вапцаров” XI”А” клас

 На 1 юни от 10 ч. в заседателната зала на Община Айтос Кмета на община Айтос ще връчи грамоти и награди на всички ученици участвали в конкурса.
Искрено се надяваме, че чрез участието си в конкурсите на Община Айтос – МКБППМН учениците освен развивайки умението си да мислят и пишат, си изграждат един по-добър светоглед за правилното, доброто, красивото!

Благодарим на всички участници за прекрасните мисли и идеи, които споделиха с нас, и специални благодарности на ръководствата на училищата и учителите, ангажирани с подпомагането на учениците участници – без вас и вашата подкрепа, образованието и възпитанието на нашите деца е невъзможна!Файлове

Галерия