‹ назадначало 29.05.2020
 

КМЕТЪТ ВАСИЛ ЕДРЕВ ПРЕДПРАЗНИЧНО ПРИ ДИРЕКТОРИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩА


В навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Община Айтос Васил Едрев съвместно с МКБППМН -гр.Айтос посети всички общински училища, за да поднесе празнични поздрави към директорите и учителите за мисията им успешно, търпеливо и отговорно на пазят и предават на поколенията знанието, словото и духовността българска!

Кметът честити предстоящия празник на училищните общности и им благодари за приноса към образованието на Община Айтос. Градоначалникът поднесе цветя и поздравителни адреси на директорите, а на учебните заведения подари таблети - най-необходимото учебно пособие във време на дистанционно обучение. Само СУ "Никола Вапцаров" получи различен подарък - мултимедийно устройство, тъй като училището вече разполага с достатъчно таблети за своите възпитаници. Специални поздрави кметът поднесе към ОУ "Христо Ботев" с Пирне за 150-годишния юбилей на училището, към ОУ "Атанас Малчев" по повод 60-та му юбилейна годишнина и към ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с. Карагеогриево", по повод патронният му празник.

"В условия на извънредно положение, с професионализъм, старание и с много труд доказвате, че училището е най-здравият стълб на нацията. Вие, директорите и учителите отново станахте посланици на новото. За много кратко време организирахте пълноценно обучение за Вашите възпитаници в електронна среда. Вие сте модерните просветители - личностите, на които искрено се възхищаваме, и които днес с благодарност аплодираме!" каза още в поздрава си за празника към айтоските директори, градоначалникът.


Още снимки : КМЕТЪТ ВАСИЛ ЕДРЕВ ПРЕДПРАЗНИЧНО ПРИ ДИРЕКТОРИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ УЧИЛИЩАГалерия