‹ назадначало 25.01.2019
 

380 кг пластмасови капачки от Айтос за благородна кауза - Реанимобил с оборудване за бебета


380 КГ. ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ ОТ АЙТОС ЗА БЛАГОРОДНА КАУЗА - РЕАНИМОБИЛ С ОБОРУДВАНЕ ЗА БЕБЕТА!
 
380 кг пластмасови капачки транспортира Община Айтос до Бургас на 16 януари.  Чувалите с капачки са събрани от ученици, учители, общинари и граждани, които се включиха в капманията "Голямото сърце на Айтос".

Ще припомним, че "Сърцето" беше монтирано в центъра на града, и на 26 ноември 2018 г. беше даден официалния старт на кампанията. Специално за събитието, в Айтос пристигна народният представител Ивелина Василева - председател на парламентарната комисия по околна среда, която, заедно с кмета Васил Едрев сложи началото на инициативата.

На 16 януари, "Сърцето" беше изпразнено и с десетки, пълни до горе чувли и пластмасови опаковки, съпроводени с обич и загриженост за най-малките, отпътува за Бургас. Средствата ще бъдат инвестирани в закупуването на реанимобил с оборудване за бебета, заяви Женя Пеева - общинският съветник от ПП ГЕРБ, която е един от инициаторите.

"Голямото сърце на Айтос" стана символ на искреното желание на айтозлии и децата на Айтос да се включат в една изключително благородна кауза. Организатори на инициативата в община Айтос са общинските съветници от ГЕРБ и кметът Васил Едрев. В специален апел, те призоваха гражданите, училищата и детските градини да носят събраните количества в сградата на Община Айтос, тъй като новата метална конструкция се оказа твърде тясна, за да събере капачките.

Само ден след като беше изпразенно, "Голямото сърце на Айтос" взе отново да се пълни. Хора от всички възрасти, във всички часове на деня поставят пластмасови капачки с желанието да помагат. Екологът на Община Айтос Катя Иванова в обръщение към гражданите, учениците и децата уточнява, че в "Голямото сърце на Айтос" могат да поставят всякакви капачки: от вода, безалкохолни напитки, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори пластмасовата среда на шоколадовите яйца. Кампанията в Айтос продължава и привлича все повече желаещи да дадат своя принос за закупуването на детския реанимобил.Галерия