‹ назадначало 29.11.2019
 

Филмът „ДОЗА ЩАСТИЕ“ посетен и от айтоските ученици


 Във връзка с кампаниите по превенция, организирани от Община Айтос и МКБППМН на 18.11, на 19.11 и на 26.11. 2019г. осмокласниците от СУ "Никола Й. Вапцаров", СУ „Христо Ботев „ гр.Айтос и ПГСС „Златна нива“ придружени от учители и членове на МКБППМН посетиха CinemaCity Бургас, където гледаха българският филм „Доза щастие“. Филмът е създаден по действителен случай и разказва за живота на журналиста Весела Тотева, описала своята житейска история в романа  „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“. Главната роля в лентата се изпълнява от нейната дъщеря Валентина Каролева.
 Биографичната история пресъздава обстоятелствата, довели до нейната зависимост, както и следващите усилия в търсене на избавление, тежките й битки и триумфа на волята над зависимостта. Филмът представя по убедителен и въздействащ начин колко лесно и опасно може да бъде за един млад човек да допусне грешка в търсенето на подкрепа за трудностите, с които се сблъсква при своето израстване. В същото време подчертава необходимостта младите хора да бъдат разбирани от своите близки и от семейството, да бъдат приемани и преди всичко информирани за рисковете, които употребата на наркотици носи за живота и здравето им.
Тъй като филмът отваря доста въпроси, създава емоция, объркване, гняв, съпротива, отхвърляне, неприемане, охулване и неразбиране у някои ученици, бяха проведени и беседи с учениците посетили прожекциите и детайлно разяснено какво е зависимост, колко е трудно справянето с нея и колко важен е всеки наш избор. Това е един много поучителен филм, който успява да грабне всяко сърце, а нашата огромна надежда е, че ще направи младите хора по-мислещи и скептични към заобикалящите ги изкушения.

 

Още снимки : "Доза щастие"Галерия