‹ назадначало 13.12.2018
 

БМЧК-АЙТОС ЩЕ "ПОДАРИ КОЛЕДА" НА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ


Български младежки Червен кръст /БМЧК/ - Айтос провежда благотворителна Коледна кампания в подкрепа на деца от социално слаби семейства. С набраните средства от продажбата на коледни картички на БЧК ще бъдат подготвени хрнителни пакети за деца от социално слаби семейства, по списък предоставен от Дирекция "Социално подпомагане" - Айтос.

"ПОДАРИ КОЛЕДА" е Областна фондонабирателна кампания на БЧК- Бургас в помощ на деца в неравностойно положение. Тя се провежда от 2006 г. насам. В дългогодишната история на кампанията, доброволците са подпомогнали хиляди деца с храни, подаръци и лаковства. Младите доброволци от БМЧК - Айтос и тяхната ръководителка Николина Мирчева благодарят на всички айтозлии, които са се включили и ще се включат в кампанията и са подарили усмивка на дете в навечерието на Коледа.

Кампанията на младите червенокръстци в Айтос стартира още през м. ноември т.г. На 4 и 5 декември, в продължение на часове, с желание и грижа за децата, младите доброволци продаваха картички във фоайето на Община Айтос. Младежите не спестиха усилия и време и посетиха всички държавни и общински институции, много фирми и дружества, за да направят айтозлии съпричастни с благотворителната си кауза. Интересът към благотворителната инициатива е изключително голям. Във фоайето на Общината, младите хора успяха да продадат повече от 100 картички за по-малко от час.

Ако в дните до Коледа, искате да подкрепите кампанията и благородната идея на младежите от БМЧК-Айтос, позвънете на тел. 0887364261 - Николина Мирчева, или посетете организаторите в База 2 на СУ "Христо Ботев"- Айтос.Галерия