‹ назадначало 31.10.2018
 

Безопасността по пътищата - наша обща отговорност


  Във времена в които няма ден без да има произшествия по пътищата на България, дали с жертва водач на МПС или пострадал пешеходец, ние от МКБППМН – гр. Айтос и инсп. ДПС при РУ – Айтос с изключителната подкрепа на Кмета на Община Айтос – г-н Васил Едрев и Началника на РУ – Айтос – гл. инсп. Тодор Ганев, със съдействието на директорите на СУ «Христо Ботев» г-жа Пенка Кирязова и СУ «Н.Й. Вапцаров» г-н Димо Парушев на 29.10.2018г. непосредствено и във връзка с празника на нашия град – Димитровден реализирахме една нетрадиционна кампания по Пътна безопасност.
 В 12 часа в центъра на града и на пешеходната пътека до Община Айтос ученици от 3ти клас на СУ «Христо Ботев» с кл. ръководител –жа Султанка Канева и съпроводени от директора на училището г-жа Кирязова, в присъствието на кмета на Община Айтос, инспектор Желязков от зонално жандармерийско управление Бургас и под зоркото ръководство на началника на РУ – Айтос, раздаваха на граждани и на водачи на МПС специално създанената за повода дипляна. На тази дипляна по цветен и достъпен начин са посочени най-важните правила, които трябва да спазва всеки внимателен водач на пътя, както и съвети и насоки към родителите на деца, които също трябва да бъдат приучавани да бъдат внимателни пешеходци. Водачите на МПС бяха спирани от ангажирани с кампанията пътни полицаи и пред Народно читалище «Васил Левски 1869», където в кампанията се включиха учениците от 5ти клас на СУ «Н.Й.Вапзаров» придружени от г-жа Нели Маринова.
 За всички деца това бяха вълнуващи мигове, в които те отправят своето позитивно послание към възрастните, които от своя страна даваха обещанието да бъдат внимателни когато управляват своите автомобили.
Цел на проведената кампания беше, в нашето забързано ежедневие да се замислим, че от нас зависи поведението ни като водачи, поведението ни като пешеходци и не на последно място – поведението ни като отговорни възрастни, които възпитават бъдещите пешеходци и шофьори, защото нашия пример и нашето отношение е пряко свързано с бъдещото тяхно поведение!

Огромни благодарности на всички, които ни подкрепиха и за които превенцията не е маловажно деяние, въреки че няма измерими резултати и нека не забравяме, че безопасността на децата ни е в нашите собствени ръце!

 

Още снимки: Безопасността по пътищата - наша обща отговорностГалерия